IJsbong

De ice bong is speciaal ontworpen om ijsblokjes in te doen. De ijsblokjes zorgen ervoor dat de rook afgekoeld wordt, waardoor deze zachter aanvoelt voor de longen. Inhaleren gaat hierdoor makkelijker en je hoeft minder snel te hoesten. Op zoek naar een ice bong? Ons aanbod bestaat uit diverse modellen, maten en materialen. Mocht je niet zeker weten welke ijsbong het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

...Lees meer

De ice bong is speciaal ontworpen om ijsblokjes in te doen. De ijsblokjes zorgen ervoor dat de rook afgekoeld wordt, waardoor deze zachter aanvoelt voor de longen. Inhaleren gaat hierdoor makkelijker en je hoeft minder snel te hoesten. Op zoek naar een ice bong? Ons aanbod bestaat uit diverse modellen, maten en materialen. Mocht je niet zeker weten welke ijsbong het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

...Lees meer
Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Ice bong kopen

Een Ice bong of ook wel de ijspijp genoemd is eenbong die zoals de naam doet vermoeden een iets langere pijp heeft en wat dikker glas of ander dik(ker) materiaal bevat, zodat deze (hevige) kou kunnen verdragen en dus goed gekoeld kunnen worden.

Deze ice-bongs zijn dus speciaal gemaakt om met (ijs)water en ijs/ijsblokjes of crushed ice gebruikt te worden. Hierdoor word je rook dus door ijs(water) gefilterd. De rook zal aangenaam en zelfs prettig aanvoelen voor de longen. Ook zal de koele (cannabis)rook dan richting de grond of vloer en dus omlaaggaan in plaats van omhoog. Dit maakt letterlijk en figuurlijk de coolste rookervaring mogelijk!

Voordelen van een ice bong

 1. Een Ice-Bong koelt de rook, omdat deze niet alleen gevuld wordt met (ijs)water, maar ook met crushed ice of ijsblokjes. Een Ice-Bong heeft speciale ijsvangers, ice notches, (of ook wel ijsinkepingen genoemd). Een groep inkepingen die zich meestal in de hals van een Ice-Bong bevinden, die ijsblokjes vast- en tegenhouden.
 2. Het ijs zorgt ervoor dat de rook nog beter gekoeld wordt. Hierdoor blijft het natuurlijke aroma, de smaken en de effecten van de wiet(toppen) volledig intact. Dit geeft al met al een veel betere rookervaring, omdat een Ice-Bong de rook afkoelt en deze hierdoor zachter en aangenamer, maar ook veel smakelijker maakt.
 3. Door het roken met een Ice-Bong kun je meer gekoelde rook inhaleren en krijg je dus veel sterkere, betere en lekkerdere hits.
 4. Door de filtrerende werking van het ijs houd je zuivere kwaliteit rook over. Dit verbetert dus niet alleen de rookervaring, maar is op lange termijn ook wat minder schadelijk voor je longen.
 5. Het makkelijk doseren van je cannabis(toppen) en hier optimaal gebruik van maken.
 6. De verbrandingstemperatuur valt preciezer te bepalen dan bij het roken van een (pure) joint.
 7. In combinatie met een grotere kop voor je Ice-Bong kun je meer plantmateriaal in je Ice-Bong stoppen wat voor grotere en nog veel meer hits zorgt.
 8. Het ijs bovenin de Ice-Bong kan ervoor zorgen dat er geen water in je mond terecht komt.
 9. Ice catchers of ijsvangers voorkomen dat je ijs(blokjes) in het water (terug) vallen.

LET OP: Cannabistoppen bevatten ongeveer zo’n 10 tot 30 procent THC, bij het puur roken hiervan met een (Ice-)Bong kan dit voor degenen die dit niet gewent zijn hard aankomen. Het roken van een (Ice-)Bong kan bij nieuwe of onervaren gebruikers dus erg hard binnenkomen, ondanks dat de rook dus wel goed gekoeld wordt en hierdoor wat zachter en aangenamer aanvoelt vergeleken met een gewone bong. Wij raden daarom altijd aan om een (Ice-)Bong in een juiste en vertrouwde, rustige setting te gebruiken.

Ice bong tips & tricks

 1. Houd het waterpeil in de waterkamer goed in de gaten, omdat het ijs geleidelijk smelt moet je nu en dan controleren hoe vol de waterkamer is en deze soms leger maken.
 2. Variatietip: Vul je (Ice)-Bong met iets anders dan water bijvoorbeeld vruchtensap of limonade en je zult tal van nieuwe smaken ervaren! Wat je ook doet gebruik geen koolzuurhoudende (fris)dranken deze irriteren je longen vanwege het koolzuur.
 3. Gebruik je Ice-Bong met warm zomerweer buiten in combinatie met wat koels te drinken en je zult een heerlijke afkoelende ervaring hebben!
 4. Waarschuwing: Stop je (Ice-)Bong nooit in de vriezer! Dit is helemaal niet nodig, kan je bong kapot maken en ook nog eens gevaarlijk zijn. Een ice-bong koelt van zichzelf al meer dan genoeg, zonder deze in de vriezer te (hoeven) stoppen.
 5. Gebruik ook nooit droogijs dit kan schadelijk zijn, gebruik alleen ijsblokjes of crushed ice!

Waar kan ik een ice bong aan herkennen? 

Je kan een ice bong gemakkelijk herkennen aan de inkepingen. Hier leg je namelijk het ijs in. Hoe groter de inkepingen, hoe meer ijs je er in kwijt kan. Hierdoor kan er meer rook langs het ijs en koelt je rook nog beter af.