Rolling Tray

Een Rolling Tray is een dienblad die voornamelijk wordt gebruikt om joints, blunts en tabak (er)boven of op te rollen. Bekijk ons gehele assortiment hieronder!  

...Lees meer

Een Rolling Tray is een dienblad die voornamelijk wordt gebruikt om joints, blunts en tabak (er)boven of op te rollen. Bekijk ons gehele assortiment hieronder!  

...Lees meer
Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Rolling Tray kopen

Een rolling tray is erg makkelijk voor degene die draait. Zo kun je er een pakje vloei of een vloeihouder of andere rokers & blowers attributen erop neer leggen om je joints, blunts en tabak handiger klaar te maken en dus sneller en beter te draaien en goede rookwaar te maken. Er zijn ook blowers en rokers die met behulp van een Rolling Tray en bijvoorbeeld i.c.m. rolvloei allerlei mooie creaties maken! Of hun grinder, tip en vloei allemaal soms zelfs inclusief asbak op de Rolling Tray plaatsen lekker handig en compact bij elkaar! Verder vangt een Rolling Tray alles op wat je (anders) laat vallen tijdens het draaien. Dit resulteert in veel minder verspilling van je cannabis en/of tabak of kruiden! Natuurlijk zijn Rolling Trays daarnaast ook nog verkrijgbaar in verschillende materialen, allerlei formaten en oneindig veel verschillende afbeeldingen erop of juist niet dat is geheel jouw keuze. Dat is het mooie aan Rolling Trays je kan er één (of meerdere) die jij mooi vindt voor jezelf of je vrienden uitkiezen!

De gangbare exacte formaten verschillen per merk, maar vaak kun je wel afgaan op de benamingen van de formaten de meest gebruikte formaten zijn voornamelijk: Extra Small (XS), Small (S), Medium (M), Large (L), Extra Large (XL), en sommige Rolling Trays hebben het formaat Huge (XXL).

De eerste originele Rolling Trays

Rolling Trays bestaan hoogstwaarschijnlijk al eeuwen of zelfs duizenden jaren, in principe kan namelijk bijna alles waarop voedsel geserveerd wordt zoals bijv. een dinertray of dienblad gebruikt worden om joints, blunts en/of tabak en andere kruiden klaar te maken voor gebruik en dus erboven of op te rollen.

Wij gaan het daarom nu verder hebben over de eerste, originele en meest bekende Rolling Trays. Dit zijn die van het Italiaanse Merk CLUB die al in de jaren 60 en 70 unieke dik metalen Trays produceerden met een mooie gladde anti-stick laag (coating) erop. De randen waren mooi en voor gebruiksgemak ontworpen met wat extra hoogte en ronde hoeken zodat er geen tabak en/of cannabis achterbleef. Sommige exclusieve verzamelaars hebben hier zelfs nog een uniek exemplaar van!

Later begon in de vroege jaren ‘90 een bedrijf genaamd Music City Marketing een verslechterde versie van de Old Skool CLUB Rolling Trays te verkopen dit duurde slechts even.

RAW Rolling Trays

Tegenwoordig is er een ander welbekend merk welke het concept en de kwaliteit van de originele CLUB Rolling Tray evenaart of inmiddels zelfs verbeterd heeft namelijk: RAW.

Het begon allemaal met een vriend van Josh, de eigenaar van RAW die tegen hem zij om de CLUB Rolling Tray weer opnieuw tot leven te brengen. Dus even later kocht hij (Josh) een originele CLUB Rolling Tray in een antiekwinkel in North Carolina (USA). Ze vroegen er destijds $500 voor, maar hij kreeg hem uiteindelijk voor $440 – ze beseften de waarde ervan dus goed.

De originele CLUB Tray werd verstuurd naar een van de beste metaal(accessoire) bewerkers in de wereld. Josh maakte met HBI voor zijn merk RAW een verbeterde versie hiervan met de juiste dikte, met slechts enkele aanpassingen voornamelijk uiteraard verbeteringen en hij bracht verschillende en meer formaten en later ook allerlei materialen Rolling Trays op de markt! Zowel Old School Rolling connaisseurs als de nieuwe generatie Smokers kunnen sindsdien weer gebruik maken van de beste Rolling Trays dankzij Josh & RAW! Zoals hij zelf zegt: ‘’I only hope that 40 years from now rolling connoisseurs are still cherishing and collecting my new trays’’

RAW heeft inmiddels dus terecht een sterke marktpositie door allerlei verschillende soorten, formaten en materialen Rolling Trays op de markt te brengen. 

Andere Merken Rolling Trays

Natuurlijk zijn er ook nog veel andere merken Rolling Trays die net zo goed zijn zoals die van de welbekende merken: Elements, Skunk, Wolf Productions, Black Leaf, Smoking, Bamboo, Marley, Mascotte, Jaja, Vibes, V-Syndicate en nog een paar anderen.   

Welke materialen Rolling Trays bestaan er?

Veruit de meest voorkomende Rolling Trays zijn die van (licht) metaal. Er zijn echter nog tal van andere opties namelijk Rolling Trays van natuurlijke materialen zoals: Hout, Bamboe, Kurk of een enkeling van Natuursteen.

  • Verder zijn er nog behoorlijk mooie glazen Rolling Trays, dus volledig van Glas gemaakt.
  • En er bestaan ook Plastic of Rubberen Rolling Trays.
  • Behoorlijk uniek: Er bestaan zelfs ook nog Rolling Trays van echt (blad)Goud!

Verzamelen van Rolling Trays

Met zoveel verschillende merken, materialen, formaten en verschillende prints van Rolling Trays is het natuurlijk makkelijk te begrijpen dat er tal van Rolling Tray verzamelaars op deze wereld zijn, zij verzamelen allerlei verschillende Rolling Trays en hebben hun eigen unieke verzamelingen! Sommigen hebben tientallen en anderen tot wel honderd(en) Rolling Trays verzameld! Zo heb ikzelf inmiddels ook een hoop Rolling Trays verzameld, waarschijnlijk tot wel honderd stuks of meer. Rolling Trays zijn erg mooi en kunnen uniek zijn, een expressie van en door jou naar de buitenwereld toe dus. Je kan degene die je (tijdelijk) niet gebruikt aan of op de muur vast maken of hangen dit doen veel verzamelaars. Je kan de ‘’pronkstukken’’ zelfs in een glazen kast of vitrine neerzetten ter display. Daarnaast hebben deze Rolling Trays natuurlijk ook een praktisch nut door ze in (dagelijks) gebruik te hebben en er dus je rookwaar boven of op te rollen.  

Hopelijk heb je alle informatie kunnen vinden in onze blog over Rolling Trays. We wensen je veel succes en plezier bij het uitkiezen van de voor jou geschikte Rolling Tray(s). Kom je er toch niet uit, heb je vragen? Of heb je onze hulp nodig? Neem dan contact op met de klantenservice dan helpen we je graag bij het vinden van de voor jou geschikte Rolling Tray(s)!