Clipper Aansteker

 

Een echte must-have als het gaat om kwalitatieve aanstekers is een Clipper aansteker. De vetste prints hebben wij met zorg voor jou geselecteerd in onze shop. Bij ons heb je ook geen gedoe met random prints bij je bestelling: wij garandeerden: wat je besteld is wat je krijgt. Check snel ons assortiment hieronder, want OP=OP.

...Lees meer

 

Een echte must-have als het gaat om kwalitatieve aanstekers is een Clipper aansteker. De vetste prints hebben wij met zorg voor jou geselecteerd in onze shop. Bij ons heb je ook geen gedoe met random prints bij je bestelling: wij garandeerden: wat je besteld is wat je krijgt. Check snel ons assortiment hieronder, want OP=OP.

...Lees meer
Filters
29 ProductenPagina 1 van 2

Waarom een Clipper aansteker kopen?

Naast de brede keuze aan designs, is een clipper aansteker ook nog eens multifunctioneel en geschikt voor meerdere doeleinden. Hier zijn een aantal voordelen waarom je een Clipper aansteker zou moeten overwegen:

  1. De prijs is gunstig in vergelijking met andere merken.
  2. De aansteker is navulbaar met gas, waardoor je deze niet hoeft weg te gooien na gebruik.
  3. Het vuursteentje kan gemakkelijk worden vervangen, waardoor je de levensduur van de aansteker verlengt.
  4. Wanneer je de aansteker schuin houdt, kun je een hogere vlam krijgen. Dit is ideaal voor het aansteken van een pijp, bong, shisha, barbecue of fornuis.
  5. Het vuursteensysteem maakt het gemakkelijk om je joint of zelfgemaakte sigaret aan te stampen.
  6. De Clipper aansteker past precies in een bierflesje, zodat er geen wespen bij je drankje kunnen komen.
  7. Als de Clipper aansteker nat is geworden, is dit geen probleem. Hij blijft namelijk gewoon werken.

 

Clipper hervullen

Uiteraard weten wij dat het voor sommigen nogal lastig kan zijn om te begrijpen welke onderdelen van je Clipper vervangen kunnen worden en hoe je dit doet. Daarom gaan we je nog even uitleggen hoe je de Clippers hervult en hoe je het vuursteensysteem en of vuursteentje(s) van je Clipper(s) vervangt.

De Clipper aanstekers hervullen doe je eigenlijk net zoals elke andere hervulbare aansteker: Aan de onderkant van de Clipper zit een klein gaatje, waar je het tuitje, de bovenkant van de gasfles dus tegen aan drukt. Je houdt de clipper vast met één hand en de gasfles druk je tegen de onderkant van de Clipper in het gaatje. Zodra je begint te drukken loopt het gas vanzelf in je Clipper aansteker en dit doe je dan tot (je denkt) dat deze helemaal vol is. Je kunt het nog één of twee keer extra stevig aandrukken zodat je zeker weet dat de Clipper helemaal vol is, laat hierbij alleen niet te veel gas verloren gaan dit is zonde voor het milieu en je verliest er gas mee, dus ook geld. Je aansteker is dus goed vol wanneer of net voor het gas eruit spuit. Of natuurlijk wanneer je het idee hebt dat er niks meer in gaat. Tip: Sommige rokers voornamelijk degenen die vaker Clippers hervullen kunnen het ook horen als ze er goed naar luisteren. Wanneer de aansteker vol is hoor je dit aan het geluid van het gas dat suist (hogere tonen) en als je een ‘’plop’’ geluid of iets vergelijkbaars hoort.

Vuursteentje vervangen

Je Clipper is net gevuld en hij doet het niet (goed). Hij is niet fijn, geeft geen goede vonk, vlam of doet helemaal niets. Nu is het bijna zeker dat je vuursteentje op is. Er zijn dan twee opties. Waarvan de eerste de snelste en simpelste is, maar ook iets duurder en milieuonvriendelijker; namelijk het hele vuursteensysteem te verwisselen voor een nieuwe. Ook dit leggen wij voor je uit.

De tweede optie, die wij je sterk aanraden is om niet het hele vuursteensysteem te vervangen, maar slechts alleen het vuursteentje in dit vuursteensysteem. Velen weten dit niet echter het vuursteentje snel en is simpel te vervangen en dat is een stuk goedkoper dan het hele vuursteensysteem vervangen en daarbij ook beter voor het milieu. Zoals eerder verteld kun je het wieltje en daarbij behorend vuursteensysteem uit je Clipper aansteker trekken om je joint mee aan te stampen. Deze stamper/of poker zit dus ook je vuursteen in. Mocht het zo zijn dat je toch het vuursteensysteem wil vervangen dan vervang je dus de hele stamper (het complete vuursteensysteem) voor een nieuwe.

Wij gaan nu alleen het vuursteentje vervangen voor een nieuwe. Dit is erg simpel, veel goedkoper en milieuvriendelijker. Je hebt het vuursteensysteem er inmiddels dus al uit getrokken, en aan de onderkant zit een (wit/transparant) plastic dopje, het lijkt op de bovenkant van een schroefje. Deze draai je er voorzichtig vanaf en dan komt er een veer uit die vastzit aan dit witte ‘’schroefje’’. Als laatste komt het vuursteentje eruit vallen. Het liefste doe je dit dus boven een tafel of oppervlak, al dan niet met iets eronder. Zodat je het vuursteentje op kan vangen wanneer je, mits het nodig is begint te schudden om hem eruit te krijgen. Mocht die er nog niet uit komen dan kan het zijn dat je vuursteen gewoon helemaal op is en er dus echt niks meer over is of wat er nog wel van over is zit nog vast. Je kunt een naald of iets dergelijks duns gebruiken om deze erin te steken en zachtjes het vuursteentje los te wrikken. Het kan ook helpen om met je naald vanaf de bovenkant van de aansteker en onder het wieltje er licht tegen aan te drukken. In de meeste gevallen is dit niet nodig en zoals eerder verteld komt het vuursteentje er dan vanzelf uitvallen, al dan niet na een beetje schudden.

Als het vuursteentje eruit komt zie je soms één versleten kant degene met een inkeping of die iets meer glimt/lichter van kleur is en een goede en dus niet versleten donkere/vlakkere kant. Heb je nog genoeg vuursteen over? Dan is het zeker een poging waard deze gewoon simpelweg om te draaien en dan kun je er nog wel heel eventjes mee verder. In de meeste gevallen zou je deze echt wel moeten gaan vervangen. In dit geval doe je gewoon een nieuwe in je vuursteensysteem. Vervolgens doe je het veertje weer terug zoals die eruit kwam en draai je het witte schroefje aan de onderkant strak vast. Nu doe je het vuursteensysteem terug in de Clipper aansteker. Let hierbij alleen wel eventjes goed op: Aan de voorkant van elk Clipper vuursteensysteem (de kant die naar voren toe wijst en de voorkant van de aansteker is) zit een verdikking aan de bovenkant. Dit merk je overigens vanzelf ook wel, want je vuursteensysteem gaat er dan niet helemaal in. Dit is een teken dat die verkeerd zit en dus 180 graden omgedraaid moet worden. Als deze goed zit druk je deze er wel gelijk helemaal in.  Je hebt het vuursteentje van je Clipper succesvol vervangen! De Clipper is nu ready om weer verder te ‘’Clippen’’ en gebruikt te worden!

De aansteker die tegen een stootje kan

Erg gehecht geraakt aan je Clipper aansteker? Herkenbaar.. Je kan hem zelfs mee onder de douche nemen, mocht je geen minuut zonder hem kunnen. Clipper aanstekers gaan namelijk niet kapot nadat ze nat zijn geworden. Ook is de behuizing extra stevig, zodat deze niet snel kapot kan vallen.

Ideaal voor de bong en pijp rokers onder ons

Doordat de vlam van de clipper aansteker groter wordt als je hem schuin houdt, kan je makkelijk jebong ofwietpijp aansteken. Erg relaxed, zonder dat jij je handen hoeft te branden.

Clipper aanstekers

Clipper aanstekers staan bekend om de variatie en leuke prints. Geen ontwerp is voor de designers van Clipper te gek. Hierdoor ontstaan de meest krankzinnige prints, wat het natuurlijk extra leuk maakt om jouw joint aan te steken. Maar pas op: steek niet alles aan wat je ziet. Clippers kunnen namelijk verslavend zijn.

Klik hier om terug te gaan naar alleaanstekers