Filtertips

Filtertips gebruik je voornamelijk zodat er tijdens het roken van je joint geen cannabisresten en/of stukjes tabak in je mond komt. Verder is het als je een joint deelt natuurlijk veel hygiënischer om deze met een filtertip te draaien en te delen. Koop hieronder al jouw filtertipjes!

...Lees meer

Filtertips gebruik je voornamelijk zodat er tijdens het roken van je joint geen cannabisresten en/of stukjes tabak in je mond komt. Verder is het als je een joint deelt natuurlijk veel hygiënischer om deze met een filtertip te draaien en te delen. Koop hieronder al jouw filtertipjes!

...Lees meer
Filters
29 ProductenPagina 1 van 2
 

FiltertipsFiltertips kopen

Als je een joint rookt voorkomt de filtertip dat de vloei aan de achterkant (te) nat wordt. Een joint, blunt of eigenlijk alles wat gedraaid is met een filtertip wordt tijdens het roken verder een stuk minder warm op het eindstuk(je). Hierdoor is het veel comfortabeler en gemakkelijker om het laatste stuk(je) van je rookwaar verder op te roken wat dus ook nog geld bespaart! Natuurlijk zorgt een tip ook voor meer stevigheid tijdens het (in)draaien en ook je eindproduct zou beter zijn dus je joint zal wat strakker worden met een filtertip en fijner roken. Natuurlijk zijn er tal van verschillende merken filtertips wij zullen degenen die wij aanbevelen en verkopen per merk bespreken.

RAW: Filtertips van een welbekend merk RAW deze filtertips zijn ongebleekt, sterker nog ongeraffineerd dit betekent in principe dat ze de filtertips zo natuurlijk mogelijk laten en dankzij de goede vezels van deze filtertips rollen ze erg gemakkelijk en smooth. Naast standaard filtertips verkoopt RAW ook nog Wide, Perforated, PRO en glazen (filter)tips!   

Greengo: Filtertips van het bekende merk Greengo zijn gemaakt van volledig gerecyclede pulp en ongebleekt papier. Deze filtertips van Greengo rollen erg fijn en zijn niet voor niets erg populair onder de milieubewuste blowers!

Smoking: Filtertips van het internationaal bekende Spaanse merk smoking worden in allerlei formaten en van verschillende materialen gemaakt. Smoking heeft vergeleken met zijn concurrenten een groter assortiment aan filtertips. Ook hebben ze beide opties: gebleekte en ongebleekte filtertips in hun assortiment.

Jaja: Filtertips van eigen bodem, namelijk het Nederlandse Merk JaJa vanuit Breda verkoopt JaJa sinds 1989 hun eigen vloei en filtertips. Jaja beschikt over filtertips die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bieden. Jaja bestaat al 20 jaar en door hun ervaring bieden ze kwaliteit en innovatie gecombineerd met goede prijzen.

De verschillende formaten & materialen tipboekjes

Er bestaan een tal van formaten voor filtertips echter de meeste bekende merken hebben allemaal zo ongeveer wel bij de standaardtip hetzelfde standaardformaat echter de papierdikte kan wel (iets) verschillen. Echter er zijn natuurlijk ook filtertips die volledig in formaat afwijken bijvoorbeeld: langer of korter in lengte, brede of smalle tip, stuk dikker of dunner papier etc. Vaak wordt dit er dan wel bij vermeld.

Behalve verschillende formaten zijn er natuurlijk ook nog een paar verschillende materialen waarvan filtertips voor joints gemaakt kunnen worden. Het is allemaal wat ‘’dikker’’ papier, maar geen karton. De meeste filtertips worden gemaakt van (hout)pulp of hennep. Sommigen worden ook gemaakt van gerecycled papier na een ingewikkeld recycling & productieproces.       

De verschillende kleuren Filtertips

Natuurlijk is er ook nog het kleurverschil in de filtertips over het algemeen heb je witte en bruine tip. Het verschil tussen de witte en de bruine tips is in principe niets anders dan het bleekproces dat de witte filtertips ondergaan zijn en de bruine filtertips niet. De witte tip is dus gebleekt en de bruine tips ongebleekt. Welke tip jij liever gebruikt is jouw persoonlijke voorkeur.

Naast witte of bruine filtertips bestaan er ook allerlei andere kleuren filtertips. Zoals bijvoorbeeld rastatips (geel, groen, rood), oranje tips (Hollands), Nederlandse vlag (rood, wit, blauw), en ontelbaar andere kleuren(combinaties). Er zijn ook tips met tal van verschillende prints of symbolen.

Nu moet er natuurlijk wel gezegd worden dat gekleurde tips inkt bevatten en het (nog) niet bekend is of gekleurde tips schadelijker zijn dan ongekleurde tips, hetzelfde geld trouwens voor gebleekte of ongebleekte tips. Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat de een schadelijker is of zou zijn dan de ander. Wij vinden dat je dit voor jezelf moet beslissen. Je eigen voorkeur dus zoals bij veel blow-gerelateerde dingen het geval is draait een hoop om je persoonlijke voorkeur.