Lange Vloei

De grootste nachtmerrie van een blower is als hij s ’avonds laat een jointje wilt draaien, maar z’n lange vloei op is. Het is daarom altijd verstandig om een goede voorraad lange vloei in te slaan. Wij begrijpen dat je liever niet teveel betaalt voor jouw pakje en/of doosje lange vloei, maak daarom gebruik van onze staffelkortingen en pak de beste deal.

...Lees meer

De grootste nachtmerrie van een blower is als hij s ’avonds laat een jointje wilt draaien, maar z’n lange vloei op is. Het is daarom altijd verstandig om een goede voorraad lange vloei in te slaan. Wij begrijpen dat je liever niet teveel betaalt voor jouw pakje en/of doosje lange vloei, maak daarom gebruik van onze staffelkortingen en pak de beste deal.

...Lees meer
49 ProductenPagina 1 van 3

RijstevloeiLange Vloei

Vloei kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kan vloei van houtpulp gemaakt zijn, van hennepvezel, geperste rijst ookwel rijstevloei genoemd. Verder kan vloei nog van plantaardige cellulose gemaakt worden. Organic vloeitjes zoals die van RAW zijn gemaakt van hennep. Futurola gebruikt rijstpapier en Greengo gerecycled papier. Het merk Glass gebruikt plantaardige cellulose voor hun doorzichtige vloei. Het materiaal van de vloei is, mits je een voorkeur hebt erg belangrijk. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo verschilt de stevigheid, het brandtempo, de transparantie van de vloei en de smaak bij het roken. Om erachter te komen wat voor jou het fijnste rookt kun je ze het beste zelf uitproberen.

De dikte van je vloeitjes

Ook de dikte van je vloeipapier is erg belangrijk. De meeste rokers en blowers roken het liefste zo min mogelijk vloeipapier. Dikkere vloei tast namelijk de smaak en ook het rookgenot aan vinden hun. De papierdikte kun je soms op de verpakking terugvinden en anders online wel op zoeken. Papierdiktes worden aangegeven in aantal gram(men) per vierkante meter vaak genoteerd als gr/m2. De meeste vloei is 12 tot 16 gr/m2. Extra dunne vloeitjes waaronder Smoking Thinnest en RAW Black zijn 10gr/m2 dik. Dat is dus behoorlijk dun. Dit is mogelijk doordat deze merken oplossingen hebben bedacht zoals het dubbel persen en speciale watermerken die bijdragen aan de stevigheid.

Kingsize of kingsize slim vloei kiezen?

Wat zijn nu de verschillen en de voor- & nadelen van Kingsize (Brede vloei) en Kingsize Slim vloei (Smalle vloei)? Allereerst is er natuurlijk een verschil in de breedte van de vloei. Het formaat van King Size (breed) is tegenwoordig bij de meeste merken 110mm lang en 52mm breed. Het nieuwere formaat King Size Slim (smal) is bij de meeste merken echter 110mm lang en 44mm breed. 

Diegene die graag dikkere joints draaien, of meer in een toeter of Cone vorm draaien kunnen beter voor brede vloei dus Kingsize formaat kiezen. Dit geldt ook als je een joint goed vol wil stoppen of binnenstebuiten ookwel inside-out genoemd draait, gebruik in alle gevallen dan het beste Kingsize vloei.

Draai jij liever puur of in een rechte vorm? Gebruik dan liever juist de smalle(re) Kingsize Slim vloei. Dit geldt overigens ook als je er waarde aan hecht om zo min mogelijk vloei te roken.

Gebleekte of ongebleekte vloei kopen?

Naast verschillende breedtes in vloei heb je verder nog het verschil tussen gebleekte en ongebleekte vloei. Gebleekte vloei is eigenlijk wit(ter) gemaakt, maar vaak tegenwoordig nog wel behoorlijk transparant en ongebleekte vloei is niet witter gemaakt en vaak dus bruin van kleur. Bij ongebleekte vloei zijn er dus geen chemicaliën gebruikt om de vloeitjes witter te maken.

Verder zijn er ook nog gekleurde vloeitjes op de markt zoals die van Mascotte pink vloei.

Lange vloei kopen

Nu je alles weet over (lange) vloei kun je hopelijk een keuze maken welke vloei voor jou het meest geschikt is. Als je namelijk (al) jouw favoriete rolling papers gevonden hebt kun je een grotere hoeveelheid vloei bij ons bestellen. Door een doos lange vloei aan te schaffen ben je een stuk voordeliger uit en heb je altijd rookwaar in huis. Ook is het rollen met blunt vloei zeer populair. Deze zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. 

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Dan kan je altijd losse pakjes van verschillende soorten en/of merken vloei bestellen en deze vervolgens zelf uitproberen. Zo vind jij uiteindelijk de voor jou geschikte vloei. Je mag ons altijd contacteren als je nog vragen over vloei of over het bestellen van lange vloei hebt. Heb je moeite met rollen? Gebruik dan eventueel een joint roller