Grinder

Een grinder is verkrijgbaar in allerlei formaten, vormen, kleuren en materialen. Je hebt de keuze tussen 2- of 4-delige grinders. Met of zonder zeefjes erin. De zeefjes zorgen ervoor dat je Keef (ookwel Skuff genoemd) kan verkrijgen. Bekijk hieronder ons assortiment en vind jouw match!

...Lees meer

Een grinder is verkrijgbaar in allerlei formaten, vormen, kleuren en materialen. Je hebt de keuze tussen 2- of 4-delige grinders. Met of zonder zeefjes erin. De zeefjes zorgen ervoor dat je Keef (ookwel Skuff genoemd) kan verkrijgen. Bekijk hieronder ons assortiment en vind jouw match!

...Lees meer
23 ProductenPagina 1 van 1

GrinderWiet grinder

Een grinder is om een paar synoniemen te noemen: een crusher, cruncher, shredder, verkruimelaar of simpeler gezegd een wiet vermaler die je Cannabistoppen en/of Hasj vermaalt tot bruikbare fijne kruimels, korrels of poeder. De grinder, vaak gemaakt van plastic, hout, metaal of steen bestaat uit twee ronde onderdelen met/of zonder magneten die in elkaar passen. Ten minste één van de onderdelen, maar meestal beiden hebben tanden of metalen pinnetjes om je gewenste kruid mee te vermalen.

Een grinder gebruik je door deze eerst open te maken en de gewenste kruiden erin te doen. Vervolgens sluit je de grinder door beide delen op elkaar te doen. Nu beweeg je beide (onder)delen van de grinder met een draaiende dus roterende beweging in tegenovergestelde richting van elkaar. Je bent nu je kruid(en) aan het vermalen! Grind je kort dan blijft je wiet wat grover, grind je langer? Dan zal je wiet fijner gemalen worden. Na het grinden maak je de grinder open door het bovenste deel eraf te halen en nu heb je bruikbare fijnere wiet (of hasj) kruimels voor je lange vloei of bong

Wiet grinder kopen?

Voor iedereen betekent een ‘goede grinder’ wat anders. De één wil juist een lichte grinder met hoge gebruikssnelheid en de ander wil liever een mooie luxere grinder die vaak ook nog eens met een goede pollenzeef veel Keef/Skuff opspaart. Bij het uitkiezen van een grinder bedenk dan vooral wat jij belangrijk vindt aan jouw grinder. Enkele factoren om rekening mee te houden zijn;

  1. De aanschafprijs.
  2. Wil je een grinder met of zonder THC-zeefje?
  3. Bovenstaande bepaalt vaak ook meteen of je een 2- of 4-delige grinder kiest.
  4. Dan heb je nog de keuze uit de grootte/diameter van de grinder.
  5. De keuze voor het materiaal waarvan deze gemaakt is en dit bepaald ook het gewicht ervan.

Grinders zijn erg belangrijk als je wiet of hasj rookt. Door goed je cannabis te vermalen rookt je joint veel beter, brandt geleidelijk op en hierdoor geniet je er vaak ook langer en meer van. Ook wordt het meenemen van je cannabis hierdoor makkelijker. Gebruik je weleens cannabis? Twijfel dan zeker niet om een goede grinder te kopen deze zijn het zeker waard!

Vermalen wiet heeft een minder scherpe smaak bij het roken. Goed gemalen wiet brandt beter en gelijkmatiger. Hierdoor kun je jouw joints of blunts nog strakker en mooier rollen. Ze zullen daarbij ook nog eens veel efficiënter roken! Rook jij liever met een wietpijp? Ook dan zorgt vermalen wiet ervoor dat je geen inbranders krijgt of dat je bowl dus niet in één keer opbrandt.

Nog een hele belangrijke reden om grinders te gebruiken is, omdat je dan de wiet of hasj niet constant hoeft aan te raken. Vanuit hygiëne is het vermalen met de vingers niet altijd optimaal ook kunnen de trichomen en kostbare cannabinoïden die je wiet of hasj bevatten beschadigen, een goede grinder voorkomt dit. Sterker nog een goede grinder helpt de kwaliteit en potentie van je cannabis in stand te houden. In plaats van trichomen te verliezen, spaar je deze bij de betere grinders juist op in de vorm van kief om hier vervolgens juist heerlijk van te genieten!

Twee of vierdelige grinder

Tweedelige grinders zijn vaak compact(er), lichter en sneller in gebruik. Ook zijn tweedelige grinders goedkoper in aanschaf. Wil je een goede kwaliteit tweedelige grinder kies dan wel voor een metalen grinder. Tweedelige grinders bevatten daarentegen geen zeefjes om THC-poeder ookwel pollen, keef of skuff genoemd op te sparen!

Vierdelige grinders hebben drie kamers: één om wiet te vermalen, een andere voor vermalen wiet en nog weer een aparte ruimte om de keef in op te vangen. In bijna alle gevallen hebben 4-delige grinders wel zo’n THC-zeef of Pollen zeefje. Hiermee kun jij dus lekker kief opsparen. Handig voor als je een keer zonder wiet(toppen) komt te zitten. Vierdelige grinders zijn dus zeker hun extra geld waard!. De meest verkochte is de Raw grinder

Elektrische grinder

Dan komen we nu bij een andere helaas minder bekende oplossing aan om je wiet mee te vermalen namelijk; De elektrische grinder. Van de elektrische grinders zijn er niet zoveel en je komt ze nog niet zo vaak tegen. Het grote voordeel bij deze elektrische grinders is vooral voor medicinale patiënten die om welke reden dan ook hun kruid niet kunnen vermalen. Sommige cannabisgebruikers waaronder voornamelijk cannabispatiënten kunnen de draaibewegingen bij een ‘’gewone’’ grinder niet maken. Voor deze mensen en voor degenen die liever geen draaibewegingen met de hand maken is dit een goed alternatief. Ook voor degenen die graag gemakkelijker, sneller en veel meer wiet willen verkruimelen is een elektrische grinder zeker een optie.