Asbakken

Asbakken zijn natuurlijk erg handig om de as van je sigaret of joint in kwijt te kunnen. Verder leg je er je sigaret of joint in wanneer je deze (even) niet meer rookt of om deze te doven en in weg te gooien. Allemaal erg handige functies van een asbak. Bestel nu jouw asbak hieronder!

...Lees meer

Asbakken zijn natuurlijk erg handig om de as van je sigaret of joint in kwijt te kunnen. Verder leg je er je sigaret of joint in wanneer je deze (even) niet meer rookt of om deze te doven en in weg te gooien. Allemaal erg handige functies van een asbak. Bestel nu jouw asbak hieronder!

...Lees meer
Filters
10 ProductenPagina 1 van 1

Wiet asbak

Ben je een roker of blower? Heb jij het dan ook helemaal gehad met de as die op je meubilair, kleding of op de grond valt? Met alle gevolgen van dien waaronder as-vlekken en eventueel zelfs brandgaten. Dan bestel je nu bij ons gemakkelijk en snel de juiste asbak voor jou!

Asbakken kunnen behoorlijk simplistisch zijn, maar er zijn toch ook veel verschillende gebruikte materialen, formaten, vormen & functies. Kortom er is heel veel keus en daar helpen wij jullie graag bij. Ook het schoonmaken en schoonhouden van asbakken zullen we verder even in deze blog bespreken.

Allereerst beginnen we met een korte omschrijving van de meest veel voorkomende materialen namelijk: metalen, kunststoffen, kristal/glas, hennep & hout of aardewerken zoals; porselein & keramiek.

Metalen asbak

Veel asbakken zijn gemaakt van metalen, vaak is dit dan aluminium of roestvrijstaal, maar asbakken van allerlei andere metalen komen ook voor. Metalen asbakken kunnen namelijk goed tegen behoorlijke hitte en ze zijn gemakkelijk schoon te maken, verder kunnen ze redelijk goed tegen weersinvloeden en zijn ze vaak ook nog eens goedkoop. Ze zijn over het algemeen zowel voor binnen als voor buiten geschikt al zouden we je dan in het laatste geval wel aanraden om een gesloten asbak te kopen.  

Hout, kunststof, kristal & hennep

Naast asbakken gemaakt van metalen komen asbakken gemaakt van kunststoffen ook veelal voor, meestal zijn deze gemaakt van plastic. Deze zijn op zo’n manier gemaakt dat ze wel redelijke hitte aan kunnen en verder erg makkelijk schoon te maken zijn. Ook veel kunststof asbakken kun je vaak langdurig buiten laten staan, maar ze zijn natuurlijk ook gewoon geschikt voor binnenhuis.

Een ander materiaal dat vaak gebruikt wordt om asbakken van te maken is kristal of ookwel glas. Kristallen asbakken zijn allereerst natuurlijk erg mooi en koop je vooral ook om hun uitstraling en decoratieve waarde. Echter in gebruik doen ze echt niks onder voor metalen of kunststoffen asbakken. Ze kunnen over het algemeen net zoveel al dan niet nog wel meer hitte aan dan de meeste kunststoffen asbakken. Sommige kristallen asbakken zijn breekbaar bij stoten of vallen, echter dit is ook sterk afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van het glas. Zo zijn er ook veel robuuste glazen asbakken. Glazen asbakken zijn ook net zo gemakkelijk schoon te maken al zou je dit niet verwachten, maar op dezelfde juiste manier is dit net zo makkelijk als bij kunststoffen en metalen asbakken.    

Een minder voorkomend materiaal om asbakken van te maken is hennep! Ja dat lees je goed, van hemp-plastic ookwel eco-plastic genoemd, kan namelijk ook van alles gemaakt worden. Waaronder dus ook asbakken,aanstekers,grinders en nog veel meer. Naast dat het natuurlijk milieuvriendelijker is en ook gewoon leuk is om je sigaret of jointje in een asbak van hennepplastic neer te leggen doen asbakken gemaakt van hennepplastic niks onder voor kunststoffen. Ze kunnen goed tegen warmte en kunnen zowel binnen- als buitenhuis gebruikt worden.

Dan hebben we ook nog de asbakken gemaakt van hout. Houten asbakken hebben veel decoratieve waarde en zijn natuurlijk puur natuur! Langzaamaan begin je er steeds meer op de markt te zien en terecht. Ze zijn vaak goed bewerkt om genoeg tegen hitte te kunnen. Het schoonmaken van houten asbakken is wel iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Asbakken gemaakt van aardewerken

Dan hebben we nog de laatste categorie asbakken namelijk; aardewerken dit betekent voor asbakken vaak op gebakken klei gebaseerd dus veelal porselein & keramiek. Asbakken gemaakt van aardewerken hebben veel decoratieve waarde en zijn meestal met de hand gemaakt dit maakt deze asbakken vaak uniek. Verder werken deze asbakken gewoon zoals je van een asbak mag verwachten. Let er wel op dat aardewerken en vooral porselein en ook keramiek niet altijd tegen enorme hitte kunnen. Echter voor de meeste rokers en blowers zou een asbak gemaakt van aardewerk niet zo snel door de hitte breken. Zolang je deze aardewerk asbakken niet laat vallen zullen ze dus niet zo snel breken. 

Grote asbak nodig?

Heb je een kleine of grote asbak nodig? Dit bepaalt samen met de vorm een beetje het formaat dat je wil. Het is belangrijk te bedenken welke grootte asbak je wilt en daarmee hoeveel de (benodigde) opvangcapaciteit is. Houd gewoon rekening met hoeveel rokers en/of blowers er bij jou op bezoek komen. Hoe meer mensen er al dan niet tegelijk gebruik van maken hoe grotere asbak(ken) je nodig hebt. Misschien nog wel belangrijker bedenk vooraf ook hoe vaak de asbak die je nu hebt staan geleegd moet worden en/of hoe vaak je de nieuwe asbak(ken) wilt gaan legen. Op basis hiervan weet je namelijk goed in te schatten of je een kleine(re) of grote(re) asbak (erbij) moet nemen.