Wietpijp

Het roken van een wietpijp geeft je een betere smaak en een veel intensere high. Bovenal je hoeft er nog geen joint voor te (kunnen) draaien! Wij hebben hieronder een uitgebreid assortiment puurpijpjes. Er zal zeker een exemplaar voor jou tussen zitten!

Klik hier om direct naar onze verschillende materialen wietpijpjes te gaan:
Glazen Wietpijp & Houten wietpijp

...Lees meer

Het roken van een wietpijp geeft je een betere smaak en een veel intensere high. Bovenal je hoeft er nog geen joint voor te (kunnen) draaien! Wij hebben hieronder een uitgebreid assortiment puurpijpjes. Er zal zeker een exemplaar voor jou tussen zitten!

Klik hier om direct naar onze verschillende materialen wietpijpjes te gaan:
Glazen Wietpijp & Houten wietpijp

...Lees meer
26 ProductenPagina 1 van 2

WietpijpPijpje kopen

Allereerst wat is een wietpijp? Een wietpijp is een handig en vaak ook compact pijpje om wiet mee te roken. Over de oorsprong en exacte geschiedenis van wietpijpjes is weinig bekend echter het is vrijwel met zekerheid te zeggen dat wietpijpjes uit verschillende gebieden hun oorsprong hebben. De oudste volkeren die wietpijpjes van origine veelal gebruik(t)en komen uit China, India, Pakistan, het Midden-Oosten en Midden/Zuid-Amerika. Waarschijnlijk kwamen hier dan ook al zo’n duizenden jaren geleden de eerste varianten wietpijpjes voor. Vanuit deze gebieden verspreidde de wietpijpjes zich over de rest van de (Westerse) wereld.

Wietpijpjes vind je tegenwoordig van allerlei materialen met ieder zijn voor- en nadelen. Wij bespreken de meest voorkomende en de bij ons te kopen materialen wietpijpjes op de product pagina's van de wietpijpjes zelf.

Wietpijpjes kun je behalve op materiaal ook op vorm en hun gebruiksdoel indelen je hebt namelijk wietpijpjes die liggend zijn, maar ook staande pijpjes en dan zijn er ook nog glazen wietpijpjes met een spiraal erin.

Hasj pijp

Een puurpijp ook gebruikt worden om hasj mee te roken. Het roken uit een hasj pijp is een stuk gezonder, dan wanneer jij er een gewone joint van maakt. Je krijgt namelijk minder schadelijke stoffen binnen, zoals van de tabak en het vloeipapier. Let wel op dat het roken van hasj uit een pijpje feller aan kan komen. Dit kan je wel gemakkelijk oplossen door jouw hasj pijpje goed te doseren.

Experimenteren met je wietpijp

Wietpijp Wist je dat je met behulp van een puurpijp gemakkelijker met verschillende verbrandingstemperaturen kan experimenteren? Veel kruiden en ook Cannabis bestaan uit allerlei ‘’stoffen’’ waaronder cannabinoïden met elk hun eigen ideale verbrandingstemperatuur. Maak hier juist gebruik van door je aansteker(s) op verschillende vlamhoogtes zetten en hierdoor dus een lagere of juist hogere verbrandingstemperatuur te creëren, wat kan zorgen voor een ander effect. Of wissel af tussen en combineer het gebruik van (storm of turbo) aanstekers, lucifers en/of hempwick. Met het bereiken van een ander effect bedoel we bijvoorbeeld het richten op een lang ‘’mellow’’ stoned gevoel of juist het snel bereiken van een intensere high.

Maar door te experimenteren met verbrandingstemperaturen kun je nog veel meer! Namelijk ook de smaaksensatie valt hiermee te beïnvloeden. Bij het juist gebruik van een wietpijp zul je een rookervaring en smaaksensatie krijgen als geen ander. Kijk hier als je hier nog een goede Clipper aansteker voor zoekt.

Rookpijp schoonmaken

Voor het gebruik en de schoonmaak of onderhoud van wietpijpjes heb je ook nog het één en ander nodig. Dit noem je pijp accessoires. Voor het schoonmaken van de wietpijp bestaan er pijpragers en/of cleaners. Deze zorgen ervoor dat je de volgende rooksessie weer van een schone wietpijp geniet en dus een betere rookervaring en smaakbeleving ervaart!

Je wietpijp(je) dien je na ieder gebruik schoon te maken dit is het meest hygiënisch en geeft jou keer op keer de schoonste en beste rookervaring. Met een beetje (schoonmaak)alcohol en pijpragers ookwel (pijp)cleaners genoemd maak jij elke wietpijp ongeacht materiaal gemakkelijk en snel schoon.

  • Haal het gaasje uit (de kop ookwel bowl genoemd) van je wietpijp
  • Doe een beetje alcohol op de cleaners/pijprager(s) en/of op de schoon te maken wietpijp
  • Maak vervolgens met de pijprager de binnenkant van je wietpijpje schoon
  • De bowl en de buitenste oppervlakkige delen kunnen met een (zacht) doekje en een beetje (schoonmaak)alcohol en/of ook met een pijprager schoongeveegd worden
  • Optioneel: Spoel je wietpijpje even na met (warm) water en laat deze opdrogen. *Sla deze stap over bij de houten variant(en) je loopt anders het risico dat het hout zachter zal worden door het vocht.

Let op: Denk even goed na bij het schoonmaken van je wietpijp(je) en gebruik vooral geen harde of krassende materialen om je wietpijpjes schoon te maken en ga dus vooral ook niet zitten schrapen!

De gaasjes voor wietpijpjes moet je ook na een aantal keren gebruikt te hebben vervangen. Wij verkopen ook losse screens. Deze screens zoals ze in het Engels heten worden in het Nederlands gaasjes genoemd. Deze gaasjes zijn heel erg praktisch en vrijwel noodzakelijk bij het roken van je wietpijp. Ze zorgen er namelijk voor dat je verbrande rookwaar en de as hiervan niet in het mondstuk van de pijp komt.

Een veel betere en schonere rookervaring en dus veel meer rookgenot! Waar wacht jij nog op? Ga genieten van pure wiet & hasj of al je andere rookwaren met een mooie en functionele wietpijp! Toch liever een joint rollen? Bestel dan lange vloei i.p.v. een wietpijp.