Hasj pers

Met een hasj pers of kan je met behulp van je opgespaarde keef je eigen hasj maken. pollenpersen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten waaronder Small (S), Medium (M) en Large (L).

...Lees meer

Met een hasj pers of kan je met behulp van je opgespaarde keef je eigen hasj maken. pollenpersen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten waaronder Small (S), Medium (M) en Large (L).

...Lees meer
Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een Hasj pers en hoe maak je hiermee zelf Hasj?

Jij wilt natuurlijk weten hoe je de heerlijke verzamelde trichomen, kief, of pollen tot droge en vaste hasj perst. Gelukkig kan dit gemakkelijk, goedkoop en snel met een pollenpers. Een pollenpers vaak ook hasj pers genoemd: Is een cilindervormige pers bestaande uit een paar onderdelen. Deze onderdelen bestaan uit; twee schroefdoppen en een metalen cilindervormige staaf. Aan sommige pollenpersen zit ook nog een handvat. De verzamelde pollen ga je met behulp van een pollenpers dus samenpersen.

Hoe werkt een hasj pers?

Als eerste maak je de pollenpers open en zet je er (eventueel) een trechtertje op. Je kan er ook 1 zelf maken van papier of lange vloei. Pak vervolgens de kief met een THC-schepje, lepeltje of (speel)kaarten op en vul hiermee de pollenpers. Maak de pollenpers niet te vol! Vul hem maximaal tot ¾ anders heb je echt kans op beschadiging.

Schroef nu het bovenste deel terug en wees er zeker van dat beide delen, bovenkant en onderkant goed vast zitten op de pollenpers. Sommige pollenpersen hebben een handvat. Draai de bovenkant of het handvat stevig vast totdat je niet meer verder draaien kan. Nu perst de pollenpers de pollen goed samen. Voor het beste resultaat laat je de pollenpers een tijd staan en draai je die om de zoveel tijd weer nog iets strakker totdat het niet meer lukt of wanneer je denkt dat de hasj stevig genoeg is. Haal de Hasj er dan na minimaal paar uren tot een dag later eruit.

De Hasj eruit halen doe je door de pollenpers open te maken. Het liefste doe je dit aan de onderkant door het onderste deel eraf te schroeven. Mits je een handvat hebt draai deze dan los zodat er een stevig samengedrukt blokje Hasj uit komt! Heb je geen handvat aan je pollenpers druk dan het blokje hasj er zelf uit met je vingers of iets waarmee je het eruit kan drukken. Tip: Voorkom vooral over vullen van je pollenpers en gebruik ook nooit gereedschap om je pollenpers aan te draaien! Beiden kunnen je pollenpers namelijk (onherstelbaar) beschadigen.

Hoe maak je een hasj pers schoon?

Na verloop van tijd moet je natuurlijk weleens de Hasj/Pollen pers schoonmaken. Het schoonmaken van een pollenpers is niet erg moeilijk, je hebt hier alleen wat van je tijd, (schoonmaak)alcohol en een doekje voor nodig. Gebruik een alcoholdoekje of een ander doekje en doe hier dan vervolgens wat schoonmaakalcohol op. Nu kun je het doekje (met alcohol) gebruiken om de pollenpers schoon te boenen. Eventueel kun je in plaats van je vingers een stevig potlood of iets soortgelijks gebruiken om tot de bodem te komen en/of meer druk te zetten op het schoonmaakdoekje en de Pers. Is je pollenpers niet in één keer schoon herhaal dan het proces.

Een andere veelgebruikte methode is om de pollenpers los te schroeven en alle onderdelen los bij elkaar in een bakje of kommetje met (schoonmaak)alcohol te doen. Laat dit een tijdje weken en vervolgens veeg je de pollenpers met een (alcohol)doekje gemakkelijk schoon.