Dab Rig

Met een dab rig rook je gemakkelijk jouw zelfgemaakte of bij de coffeeshop aangeschafte cannabisconcentraten. Cannabistoppen branden anders dan cannabisconcentraten, die laatste smelten en plakken hierdoor namelijk behoorlijk. Dit is dus de voornaamste reden waarom jij een dab rig nodig hebt. Bekijk ons gehele assortiment hieronder.

...Lees meer

Met een dab rig rook je gemakkelijk jouw zelfgemaakte of bij de coffeeshop aangeschafte cannabisconcentraten. Cannabistoppen branden anders dan cannabisconcentraten, die laatste smelten en plakken hierdoor namelijk behoorlijk. Dit is dus de voornaamste reden waarom jij een dab rig nodig hebt. Bekijk ons gehele assortiment hieronder.

...Lees meer
Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

Wat is een dab rig?

Een dab rig is een soort van waterpijp ofbongspeciaal ontworpen en volledig geoptimaliseerd om cannabisconcentraten mee te verdampen, dit wordt ‘’Dabben’’ of ‘’Dabbing’’ genoemd. Dabben is dus het roken van een sterk cannabisextract met een dab rig. De hijsen of hits bij het dabben worden dan ook Dabs genoemd. Dabben is inmiddels enorm populair in de Verenigde Staten en maakt ook terecht een opkomst in Nederland. De cannabisconcentraten die bij het dabben worden gebruikt zijn altijd geconcentreerde cannabisproducten die veel meer cannabinoïden bevatten dan gedroogde cannabis(toppen).

Waarom een dab rig kopen?

Cannabistoppen branden anders dan cannabisextracten, die laatste smelten en plakken hierdoor namelijk behoorlijk. Dit is dus de voornaamste reden waarom jij een dab rig nodig hebt, om deze cannabisextracten mee te roken! Met een gewone waterpijp, wietpijp, of bong kun je namelijk geen cannabisextracten roken, omdat wietolie & hasjolie, maar ook Budder en Rosin smelten bij verwarming waardoor ze door je gaasje en of bowl zouden vallen. Dit is waarom er bij een dab rig of bij het dabben ook altijd een dab nail (of banger) in plaats van een bowl gebruikt wordt. Een dab nail is een hittebestendige houder voor je cannabisconcentraten. Deze zorgt ervoor dat jij je cannabisconcentraten goed kan verdampen. De dab nail (of banger) is dus het verwarmingscomponent van de dab rig.

Andere voordelen van een dab rig

  1. Het (kunnen) roken van (vrijwel) alle cannabisconcentraten met een hoog THC-gehalte.
  2. Door het gebruik van een dab rig verbrandt en vernietig je niet de terpenen & cannabinoïden of dus de samenstelling van je cannabis. Hierdoor blijft het natuurlijke aroma, de smaken en de effecten volledig intact. Dabben is hierdoor zachter, dus aangenamer en smakelijker.
  3. Het gemakkelijk doseren van je cannabisconcentraten en hier optimaal gebruik van maken.
  4. Bij het dabben rook je minder plantmateriaal en inhaleer je minder giftige verbindingen en dus minder schadelijke stoffen, omdat er wordt verdampt.
  5. De verbrandingstemperatuur valt aardig precies te bepalen.
  6. Een betere rookervaring, omdat de dab rig de rook afkoelt en hierdoor zachter en aangenamer aanvoelt.

Het grootste nadeel van een dab rig is eigenlijk het schoonmaakwerk. Een dab rig is echter ongeveer net zoveel schoonmaakwerk als bij het gebruik van een waterpijp, bong, wietpijp, of vaporizer het geval is. 

LET OP: Dabs zijn enorm krachtig! Cannabistoppen bevatten zo’n 10 tot 30 procent THC, bij het roken van cannabisconcentraten gaat dit soms tot wel 80 á 90%! Tip voor beginners: gebruik een lage(re) dosering.

Waar bestaat een Dab Rig uit?

Over het algemeen zijn dab rigs compacter dan bongs Ze hebben een kleinere waterkamer en komen hierdoor vaak in een kleiner formaat dus zijn dab rigs makkelijker mee te nemen. De dab nail of de banger wordt gebruikt om je cannabisconcentraten vast te houden. Verschil tussen een dab nail en een banger is dat de dab nail vaak gemaakt is van titanium en een kleiner formaat heeft en een banger van glas, kwarts, titanium, of andere materialen met een groter formaat. Verder heb je nog een carb cap, ookwel bekend als dome of koepel in het Nederlands. Deze voorkomen dat de warmte en damp verloren gaan. Zo ervaar je een optimale convectieverwarming van je Dabs en geniet je van damp van de allerhoogste kwaliteit! Binnenin de dab rig vindt je altijd een percolator, deze laat het water bubbelen, wat ook weer voor meer zuurstof zorgt, en dus de rook nog beter afkoelt hierdoor.

Dab rig kopen

Weet je al of je eenice bong of een dab rig bij ons wilt kopen? Die beslissing laten we volledig aan jou. Ongeacht wat je kiest, is het belangrijk om te bepalen welke budget je hebt en vervolgens een Ice-bong of dab rig (met de nodige en/of extra accessoires) bij ons te vinden die aan jouw wensen voldoen. We hebben voor iedereen wel wat, of je nou net een beginnende dabber bent of al een doorgewinterde dabber die verandering wil, bij ons ben je op het juiste adres! Hulp nodig bij het uitkiezen van jou nieuwe dab rig of (ice-)bong? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Over Jaghead 

In onze online headshop vind je een zeer ruim assortiment aan bongs, aanstekers,vloei en veel meer. We staan bekend om onze uitstekende service en kwaliteit. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn met je bestelde producten, dan bieden we een geld-terug-garantie. Bovendien zorgen we ervoor dat al je bestellingen zorgvuldig worden verpakt, zodat je dab rig in perfecte staat bij je aankomt.